30 Haziran 2013 Pazar

Diyet Yapmadan!

Bir önceki yazımdan bu yana biraz daha kafamı toparladım sayılır.Ama halen aklım sonuçlarda.Her neyse,2 haftada (yaklaşık 14-15 günde) 4 kilo vermeyi başardım :)) 









Benim hep obur biri olmama rağmen bu yaz kesinlikle kilo vereceğimi,kararlı olduğumu söylemem lazım.İlk iş gerçekten kararlı olmak.Kararlı oldun mu sonuna kadar gidersin.Kararlı olarak ve inanarak harekete geçin.. :) Çünkü sadece sözde inanmakla kalmamalı bir insan.Uygulamaya koymalı.
Peki ben ne yaptım?

Öncelikle diyete hiç gerek yok.Öyle kalori hesaplarına da girmeyin ,muhasebeci falan mı olacaksınız lan? :)) Fazla abartırsanız bu kalori hesaplamayı yemek yemeyi bile kesebilirsiniz,ki bu çok kötü bir sonuç doğurur yapmayın derim ben.Sakin olun.

Bu 14-15 günde neler yaptığımı anlatacağım siz uzun olmasına bakmayın kalıcı olması bakımından bu böyledir.1 ayda 15-20 kilo verilmez kanımca.Hem verseniz bile çok sağlıksız olur.Öncelikle abur-cubur dediğimiz her türlü şeyi keserek başlayın.Cips,kola,çikolata vs.vs. Kola hem sağlınız açısından da çok zararlı bir içecek.Ben bırakalı 3 yıl oluyor ve gayet memnunum.Onun yerine seviyorsanız maden suyu içebilirsiniz ama fazla abartmayın. ''Her şeyin azı karar,çoğu zarar.'' bu sözü aklınızdan çıkarmayın. :)

Abur-cuburları kestik mi?
-Evet.
Göz önünde yiyecek bulundurmamaya dikkat edin.Ben ilk günlerde çok zorlanmıştım.Ama zamanla mide alışıyor bu duruma, ve de yavaş yavaş öğünlerinizi azaltın.
''Krallar gibi kahvaltı,prensesler gibi öğlen yemeği,yoksullar gibi akşam yemeği'


Neler Yapılmalı? Kısa öneriler:
Açıkçası kendime şunu yiyeceğim bugün,öbür gün şu yenecek şeklinde bir liste hazırlamadım.Sıradan bir günde, diyette değilmişsiniz gibi davranın.Tabi yediklerinizi abartmamak şartıyla.

Abur cuburları kaldırdıktan sonra gereksiz çöplerden arınmış gibi oldu vücudumuz.
Ekmek bazen yedim bazen yemedim.Siz zayıflamayı hızlandırmak için ekmeği kesebilirsiniz.Ekmeği de abartmadan yedim ve yemekleri sakince yiyin.

Tv karşısında yememenizi öneririm.Bunu bir çok yerde okudum ve şöyle bir kanıya vardım: Eğer Tv karşısında yerseniz elinizde olmadan daha çok yemek istersiniz çünkü aklınız Tv'de olur.Başka bir tespitim ise renklerden kaynaklı.Kırmızı rengin insan üzerindeki etkisi iştah açıcı olmasıdır.Benim fikrim bu yönde.
Daha fazla bilgi öğrenmek için kırmızı rengin insan üstünde etkilerini araştırabilirsiniz.
Sofraya oturun ve dikkatinizi yemeğe verin.
Açıkçası ben suyla başlarım yemeğe.Su içmek sevmeyenleriniz için başta çok gelebilir. 7-8 bardak (önerilen sabit miktar)ben de yaşadım bu duyguyu.Zamanla alışıyor insan. :))
Akşam öğünlerimi son günlerde meyve ile yapıyorum (siyah üzüm ve bazen kiraz) Doyurucu olması ve benim siyah üzüme aşık olmamdan dolayı herhalde :))
Gereksiz yere mutfağa gitmeyin.Hurma varsa 1 hurma ile 1 bardak su için bu sizi tok tutacaktır.Mesela ben ders çalışırken sürekli mutfağa giderdim çünkü beynim hem yorulurdu,acıkırdım hemde mutlu olmak için yerdim yemek.Ama kendinizi yemekle ödüllendirmemelisiniz.Bunu sonradan farkediyorsunuz.

Onun haricinde yemek faslını geride bırakırsak spor neler yaptım? Hmm.Dışarı çıkamadığımdan evde süper yöntemler keşfettim.
Evde Egzersiz ve Spor Yöntemlerim
Öncelikle ip atlayarak başladım işe.Günde ne kadar yaptığımı saymıyordum baya müzik eşliğinde atlıyordum. :D Ama halının üzerinde atlamanız komşularınıza gürültü gitmesini önleyebilir.Beton zeminde atlayarak kendinize zarar vermeyin derim ben :))

Sonra,dans! Eveet.''Benim dans yeteneğim yok ki??!'', ''Ne tür hareketler yapmamız gerekiyor??'' gibi sorular oluştu  kafanızda dimi :))  Sadece terleyene kadar, kendinizi çok fazla zorlamadan (yani bir yerinizi kırmayın terleyecem ben diye :D ) bir kaç dakika sonra ısınmış olur vücudunuz.Ben ilklerde baya zorlanırdım,spor yaptıkça damarlarınız açılır.Hem de sporun diğer bir önemi vücudunuza bağışıklık kazandıracak olmasıdır.

Diğer bir yöntem mekik.Çok faydalı diyebilirim.Alışma süresince öldürüyor sizi dolaylı yoldan beni :)) ama etkili.Günden güne artırmaya bakın.Yaptıkça alışacaksınız.

Diğer uyguladığım yöntem henüz 1-2 gün oluyor deneyeli.step yapmak.Çok yoruldum ama yılmadım.Demiştim size kararlıyım bu yaz kesinlikle kilo vereceğim.
Yani böyle.Asıl kilonuzu öğrenmek için sabahları kalktığınızda tuvalete gittikten sonra tartılmanızdır.Ama gün içerisinde yedikleriniz size kilo aldıracak olduğu kesin.Siz de spor yaparak bu fazla olan  kalorileri yakabilirsiniz.Ama kalorilere fazla takmayın kafanızı bir daha söylüyorum! :D Ha,bu arada gece uykusu çok önemli zayıflamada,öyle okudum.Etkisi var bende.
Bu yazdıklarım benim yaptıklarım ben diyetisyen falan değilim yüklenmeyin bana :D deneyimlerimi paylaştım  o kadar.İsteyen takar isteyen takmaz.
Yorumlarınızı almak isterim.Ya da bana önerebileceğiniz bir teknik var mı zayıflama konusunda?
Yazının devamını getirmeyi düşünüyorum bir kaç gün içerisinde,takipte kalın.

                                                Kendinize iyi bakın. xo


5 yorum:

  1. hey! ama bu çok eğlendirici-bilgilendirici bir yazıydı..çok sevdim kalemini anlatımını..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim beğendiysen ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim bilgiler için eğlenerek okudum deneyeceğim her birini :D *-* göbeciğü eritmem lazım *-*

    YanıtlaSil
  4. çok şansısız kankim :(( ama birgün şans bize geri dönecek eminim :D

    YanıtlaSil
  5. hemmen yapıyorum bir dakika kankim başlık ekleme şeyini yazı oalrak ekliyorum bir dakika :D

    YanıtlaSil