20 Temmuz 2013 Cumartesi

Sailor Moon (Anime)


Herkese merhabalar :D Baya oldu yazmayalı :) Sailor Moon'a birkaç sene önce başlamıştım.Çok fazla bölüm izlemiştim ama unuttum hepsini tabi ki :D 2 gün önce yeniden başladım.Gerçekten çok özlemişim.Yine aynı şekilde gülüyorum,ağlıyorum.Özellikle bitiş müziği..İnsan gülerken o müzik başlayınca birden üzülmeye başlıyor.Usagi tıpatıp bana benziyor.Ders notları ve dış görünüşümüz çok zıt sadece :D Ama ruh ikizim..Şablonumu da değiştirdim haber vereyim :) Biraz kötü oldu sanki yazılarda bir gariplik var çözemediğim neden öyle oluyorsa :(



Animelere olan ilgim arttı sanırım.Ordaki erkeklerden gerçekte hiç yok mu -_- Kötülerden bile mi -_- Ordan bir smokinli şovalye? Yok mu? 



Hem güldüren hem de ağlatan sahneleri var.Kesinlikle tavsiyemdir anime izlemeye ilk Sailor Moon ile başlamıştım.Bitirebilirsem yeni animeler izleyeceğim.Tabi okul açılana kadar.Sonra ben yine ders ders derken bilgisayar başında anime izleyecek kadar durabileceğimi sanmıyorum.Lise 1'de işi sıkı tutmak lazım.Aslında her zaman.Çünkü sistemin içine edebiliyorlar.Bir bakmışsınız okul notlarınız girdiğiniz sınavları etkiliyor ve bu size son sene söyleniyor.Hee öyle işte. -,- Yaşadım bunu.Bir daha yaşamaya da niyetim yok.
Konudan çok mu saptım acaba? :D Olsun burası kişisel bir blog bazen yazılarımda ufak tefek benden bir şeyler görebilirsiniz ^^ 
Hımm.Konuya girelim öyleyse.Sıktım mı sizi? Sıktım galiba. -_-
turkanime.tv'den izliyorum.Orada birçok anime var ve gayet kaliteli bir site.Sailor Moon eskiden izlediğim siteden silinmiş bir şeyler olmuş o siteye o yüzden izleyememiştim.Ama bu yaz buldum ya çok mutluyum!! :)

                           KONUSU
Bölüm: 1-46: Sailor Moon (Sailor Moon Classic)

Usagi, ortaokula giden sakar, sulugöz, sevimli, neşeli sıradan bir kızdır. Bir gün Luna adında biri ile karşılaşır ve bu karşılaşmadan sonra hayatı değişir. Luna onu bir gezegen savaşçısı yapar. Amacı prensesi bulmak ve onu korumaktır. Ayrıca gümüş kristali de bulmalıdır. Gümüş kristali arayanlar yalnız onlar değildir. Kötü güçleri barındıran Karanlık Krallık'ta onu aramaktadır. Ve bunun için dünyaya savaşçılarını yollayarak hem enerji elde etmek hem de gümüş kristali aramaya çalışırlar. Ayrıca Smokinli Şovalye adlı bir savaşçı daha vardır. Smokinli Şovalye'de gümüş kristali aramaktadır. Ne Usagi'nin tarafında ne de düşmanın yanındadır ilk başlarda. Diğer 4 gezegen savaşçısının da ortaya çıkmasıyla büyük savaş başlar.
Bölüm 47-89: Sailor Moon R / Romance / Return

Bu sezon iki bölümden oluşur. İlk bölümde Ail ve Ann adında iki yabancının dünyaya yerleşip kendi hayat ağaçlarını canlı tutabilmek için diğer canlıların enerjilerini çekerler. Diğer bölümde Chibi-Usa adlı küçük bir kız gelir ve gümüş kristali bulup geleceğe dönmek ister. Annesini kurtarmanın tek yolu bu olduğunu düşünür. Usagi ve Mamoru'nun geleceğinin ne olacağı bu bölümde görülür.
Bölüm 128-166: Sailor Moon Super S

Kraliçe Nehelenia uykusundan uyanmış ve ay tutulması esnasında dünyaya gelmiştir. Ölü Ay Sirki kendi savaşçılarıyla birlikte saklandıkları üsleridir. Nehelenia, Pegasus'un altın boynuzu ele geçirerek dünyaya hükmetmek ve Prenses Serenity'nin mahvolduğunu görmek istemektedir. Pegasus, yüreği temiz duygularla olan ve harika bir dileği olan bir insanın içinde düşler aynasında gizlidir. Düşler aynası ise iç gezegen savaşçılarından birindedir. Ayrıca Chibi-Usa'nın kedisi Diana'da onun yanına gelir.
Bölüm 167-200: Sailor Moon Stars

Sailor Moon'un son sezonu. Chibi-Usa geleceğe gitmiştir. Mamoru'da Amerika'da öğretim görmek için gitmiştir. Usagi'nin arkadaşları yanında olmasına rağmen yalnız kaldığını hissediyordur ve işin kötü yanı Mamoru'dan haber alamıyordur ve bunu da arkadaşlarına söylemez. 3 Işık adlı pop şarkı grubu Usagi'lerin okuluna kayıt olurlar. Hatta Usagi ile aynı sınıfa düşerler. Bu sezonda en güçlü düşman olan Galaxia vardır. 3 ışık grubu da kendi gezegenlerini yok etmiş olan bu düşmana karşı savaşmaktan bir yana kendi prenseslerini bulmaya gelmişlerdir. Galaxia'nın amacı tüm değerli yıldız tohumlarını ele geçirerek kainata hükmetmektir.
Konusu buradan alıntılanmıştır.

40 yorum:

  1. keşke otomatik olarak yollansa ama kodla giriyoruz yolluyoruz :(((

    kankim o shin amnesia animesinden dur linkini yollayayım sana :D

    http://www.turkanime.tv/anime-detay/Amnesia

    burdan izleyebilirsin kankim 12 bölüm toplam 1 günde biter :D

    YanıtlaSil
  2. ben bilmiyordum benim yorumlar hiç denetlenmeden kabul ediliyor dur bakayım hemen ayarlara *-*

    YanıtlaSil
  3. heh yaptım teşekkür ederim kankim :D *-*

    YanıtlaSil
  4. kankim ben yatmaya gidiyorum herşey için teşekkür ederim kankim :* 8)

    YanıtlaSil
  5. yaptım kankim kelime doğrulamayı :D

    YanıtlaSil
  6. artıkın yorum göndermeler kolaylaştı :D

    YanıtlaSil
  7. çok çok çok teşekkür ederim kankim :D

    YanıtlaSil
  8. biraz uzun sürebilir kankim bir dakika :)

    YanıtlaSil
  9. http://bloom-chan.blogspot.com/2012/01/imzalar.html

    kankim bu yazımı yavaş yavaş güncelliye güncelliye yapacağım hemne yapıyorum bi dakka :)

    YanıtlaSil
  10. kankim bitti :D bir an ifşa oluyordum ama sildim msn bölümleri sim ile :D

    YanıtlaSil
  11. biraz hızlı yaptım dersi pek anlaşılır olmayabilir :(

    YanıtlaSil
  12. :D

    resim küçük olunca küçük çıkıyor kankim :D

    http://2.bp.blogspot.com/-RprLXo2_eUw/UexIBws_5nI/AAAAAAAAAZE/zZwrjg2XDzE/s1600/Image4gfddg.png

    kankim bu başlık resmimin hepsini şefaflaştır sonra adınla png resmini koy :)) efetkte ekle perfect olur :D

    YanıtlaSil
  13. önemli değil kankim :D *-*

    YanıtlaSil
  14. resmimizin boyutları şeffaf şeye sıağacak kadar olmalı şeffaf arkaplan 1000X500 ise onun biraz küçüğünde png olacak kankim :D

    YanıtlaSil
  15. vışş bu kadar yeterli kankim blogger çökecek :D

    YanıtlaSil
  16. kopyala yapıştır show :D

    YanıtlaSil
  17. kankim ben yatmaya gidiyim uykum geldi artıkın yarın görüşürük herşey için teşekkür ederim hee birde giflerini yaptığmm :D haydin görüşürük :D

    YanıtlaSil
  18. png şeklinde yap kankim arkayada efectler ekle güzel olur *-*

    YanıtlaSil
  19. png yerine resimde yapabilirsin kankim :D mesela hani efektle imza türleri yapıyorsunya başlık versiyonu yaparsın 1000X500 ebetlarında :D

    YanıtlaSil
  20. haydin görüşürük :D :8
    nine yatmaya gider :D

    YanıtlaSil
  21. iyi uğraşmalar kankim iyi geceler :D :D :*

    YanıtlaSil
  22. :DD yarın bir olsun hele bi blogger'i çöktürecem :D haydin görüşürük :D :* :8

    YanıtlaSil
  23. silmedim kankim dur onaylayayım :D

    YanıtlaSil
  24. tamamdır kankim hepsiğini onayladım :D iyi geceler kankim :* :D

    esra-chan iyi geceler :D :*

    YanıtlaSil
  25. Yav knk bu benim en sevdiğim anime gelecek sene yeni animesi başlıyoo^3^(benim nisa)

    YanıtlaSil
  26. Bu bnm en sevdiğim anime aşkı,hayatımın anlamı bir sürü seri bitirdim ama bu animeden aldığım hazzı alamadım knk yaw usagi çok tatlı serenity haline gidiyom ben knkk(bnm dragon)

    YanıtlaSil
  27. ahaha keşke spoiler vermeseydiniz ben ay savaşçısını kidz tv'den izliyorum her yıl mayıs ayında sonraki sezona geçiyorlar.

    YanıtlaSil