2 Ağustos 2013 Cuma

''Yoksa Hayat Gençken Daha mı Zor?''



Şimdi bu yazımda konudan konuya atlayabilme ihtimalim bulunmakta ki her zaman yapıyorum bunu değil mi :D Canımı sıkan konulardan başlamak istiyorum.İnternetten bazı hastalıkların belirtilerine bakıp bakıp kendimi üzüp duruyorum.Dün de buna benzer bir olay yaşadım.Bir iki belirti tutuyor diye kendimi hasta ilan ettim.Sonra başla sen hüngür hüngür ağlamaya yani yok böyle bir ağlayış -,-
Bazen bu özelliğime de sinir oluyorum.O kadar okuduktan sonra tabi özellikle hastalığın ne tür zararlar verdiğini vs. gibi başlıkları okuduktan sonra daha bir stres oluyorum öyle böyle değil.
Neyse atlattık bunu da :D 


                    ''Yoksa Hayat Gençken Daha mı Zor?''
İki gün önce yeni bir kitap bitirdim.Şahane bir kitap baskısıyla, tadından yenmez içeriğiyle başladım okumaya.3 günde bitirsem de başları gerçekten çok sıkıcı gelmişti.Çünkü daha yeni yeni ısınıyorsun oradaki hayata.Bitmesin diye yavaş yavaş okuduğum halde çabucak bitti.İnsanı okudukça meraklandıran bölümleri var hatta sırf bazı bölümleri beni meraktan çatlatmıştır.Konusuna gelecek olursak Hazal adında bir kızımız var.Lise 1 öğrencisi.Yakın arkadaşlarından oluşan bir gruba dahil.Selim,Lila ve Hazal.Çok yakın arkadaş olmalarına karşın bir yaz tatilinden sonra Selim'in duyguları değişmeye başlıyor.Ama kime karşı? Tabi ki Hazal'a karşı bir değişim.Arkadaşlıktan öte bir duygu besliyor.İlk başlarda yavaş da olsa hissettiriyor bu duygularını.Ama Hazal'ın vereceği tepkiden korktuğu için açılamıyor.Bir süre böyle devam ediyor bu durum.Ama Hazal'a gelince onda da bir şeyler duyumsamaya başlamış olmakla birlikte Selim'den hoşlandığını hissediyor.Tabi ki o da tepkiden korktuğu için Selim'e söyleyemiyor.Günler böyle geçerken Yağmur öğretmenlerinin (Türkçe Öğretmeni) sanatsal etkinliklerine katılıyorlar.Selim bir gün daha dayanamıyor ve Hazal'a duygularını açıyor.Hazal'da aynı duyguları beslerken mutlulukları kaçınılmaz bir hal alıyor ancak Hazal, Lila'ya bunu nasıl açıklayacağını düşünürken gizli gizli buluşmayı karar kılıyorlar.En azından bir süre bu şekilde geçiyor.
Antakya gezisinden sonra da Hazal,Lila'ya olup bitenleri anlatacağına dair kesin konuştuktan sonra gezi dönüşü Lila'nın itirafıyla şokta kalıyor.Lila da Selim'i seviyordur,Hazal ise ikisi arasında seçim yapmak için çok kararsız kalıyor ve günden güne zayıflıyor.
En sonunda kimi seçiyor dersiniz? Acı çekeceğini bile bile,Lila'yı can dostunu seçiyor.Çünkü Selim ile birlikte olursa Lila, en yakın arkadaşı, mutsuzken o nasıl mutlu olabilir? Selim'e bunu saçma bir bahaneyle aktarıyor ama Lila'nın onu sevdiğinden bahsetmiyor.Bahsetmemesinin sebebi de Lila'nın bunu bir sır olarak Hazal ile paylaşması.Sadece ikisinin arasında olan bir sır.Selim ise yazıklar olsun diyerek Hazal ile ilişkilerine tümüyle son veriyor.

Lila her gün Selim ile ilgili hayallerinden bahsederken Hazal git gide acı çekiyor.Lila artık Selim'e itiraf ediyor onu sevdiğini,tabi ki de Selim anlayışlı bir şekilde geri çeviriyor bu teklifi.Lila ile de arası bozulan Selim iyice uzaktan uzaktan Hazal'ın neden böylesine saçma bir bahaneyle onu terkettiğini düşünüp içini yiyor.Ona nefret dolu bakışlarını sarfederken Hazal daha da kötü hissediyor kendini.Kolay değil tabi ki.Olabilecek en kötü olay gelmiş başına.
Bu arada kitapta Sumru ve Nazire ikilisi var ki beni güldürenler sadece onlar.Onlar gibi bir arkadaşlığımın olmasını isterdim.Aşureci çocuk da pek sevimli doğrusu. 
Lila,yarıyıl tatiline gittiği Paris'te bir sevgili bulur ve görür görmez aşık olur, çocuk da ona aşık olmuştur.Böylece Selim'i unutur gider ve mutlu bir ilişkisi başlar.
Hazal da durumun vaziyetini iyice ölçüp tarttıktan sonra Selim ile konuşmak ister,artık ne olursa olsun modundadır kendisi.Selim ne yaptı peki? Hemen şıp diye kabul mu etti? Hayır etmedi.Peki sonra ne oldu? Bu durumda Hazal'ın tepkisi ne? Cevabı kitapta saklı :)


Benim genellikle yabancı yazarların kitaplarını okumama karşın kesinlikle en isabetli kararlarımdan biri oldu bu kitabı almak.Okuyucu kitlesi 12-15 gibi ya da isteyen okuyabilir.Ancak daha çok gençlere yönelik bir kitap olduğu kanaatindeyim.Tam da güzel yerinde bitti.Bir gün boyunca bu kitabı düşündüm.Yeni kitabıma bugün başlayacağımı düşünüyorum.Fizikçilerle ilgili bir kitabım var.Benim Bilim'e olan merakım da kesinlikle okumam gerektiğini hatırlatıyor bana.Bilimsel şeyleri çok seviyorum.Tabi siz gelin bunu derslerde görün.Fen'e çok ilgiliydim bu sene.O da dersin hocası sayesinde gerçekleşti.Çok iyi bir hocaydı.Bir daha nerede görürüm bilemiyorum.Her şey geçmişte mi kaldı? Gelecek her zaman geçmişi aratmaya devam ediyor.Ne diyelim,güzel anılar yaşayalım da gerisi pek de mühim değil.Acısıyla tatlısıyla bir sene geçirmiştim.Artık liseye başlamanın heyecanıyla neler olacak göreceğiz. Lisede feni sevecek miyim merak konusu benim için :)
                                                     
                                                                 Kendinize iyi bakın :)
*Resim alıntıdır,tıklayınca kaynağını görebilirsiniz :)


4 yorum:

  1. Noooo tamda heyecanlı bölümünde kankim :(( Hazalın tepkisi ne oldu öğrenemedim :((( kankim fen lisede kimya biyoloji fizik diye ayrılacak :D biraz zordur ama zevklidir dersler kankim :D

    YanıtlaSil
  2. Kitabın kapağı yakıyor :D Bu tür süslemeli kitapları seviyorum tam okunmalık :D

    YanıtlaSil
  3. vallacığıma gray'i o kötü günümde biraz kötü şey yaptım yazdım :D o gün biraz sinirliydim okuldaki şeyler yüzünden hikayeme yansıttım fakat durumlarını toparlayacağım kankim :D

    YanıtlaSil
  4. Devamını yazaacğım kankim şu ayarlamalar bitsin hikaye sitemin graylerin devamını yazacağım :D :D

    YanıtlaSil